Hur betygsätter vi våra långivare?

Det är oerhört viktigt för oss här på Better Compared att du som kund känner dig trygg och säker när du ansöker om ett lån via en av våra långivare. Av den anledningen har vi byggt upp ett system som gör det oerhört lätt för dig som konsument att se våra betyg om långivarna. Till att börja med arbetar vi uteslutande med långivare som har en godkänd licens. Således kan du känna dig helt trygg när du jämför de olika långivarna som finns på vår hemsida. 

Dessutom har vi tagit fram fem olika kategorier som vi anser viktiga när du skall välja långivare. De fem olika kategorierna är:

  • Kundservice
  • Användarvänlighet
  • Kostnad
  • Betalning
  • Extra förmåner

Du kommer se att varje långivare har fått ett betyg med ett antal stjärnor i varje kategori. 1 stjärna är uselt och 5 stjärnor är utmärkt. Detta gör det väldigt enkelt att jämföra de olika betygen för de olika långivarna och välja den som passar bäst efter dina förväntningar.

Kundservice:

För att ge ett rättvist betyg över nivån på långivarnas kundservice granskar vi omdömen på flera olika hemsidor och forum. Oftast grundas omdömen online på negativa upplevelser, därför är det viktigt att läsa igenom recensionerna för att hitta det som är sakligt och relevant för oss att basera ett betyg på.

Det är primärt externa källor som är relevanta eftersom de är oberoende av långivaren och kan därför ge en mer rättvis bild.

Det innebär att vårt betyg för långivarens kundtjänst är från vår synvinkel och vår profesionella analys av långivaren.

Användarvänlighet:

Här tittar vi på hur användarvänlig låneprocessen är hos långivaren, hur den generella upplevelsen för kunderna är samt hur lättanvända deras app och hemsida är.

Därför går vi noggrant igenom alla olika hemsidor och appar som långivaren kan tänkas ha för att testa dem ordentligt. På så vis får vi en inblick i hur de är att använda, hur lätt man kan hitta information på sidorna och om det finns några särskilda funktioner som är extra bra.

Kostnad:

När det kommer till lånekostnad handlar det huvudsakligen om tre olika saker: APR, avgifter och räntor. Dessa tre saker jämför vi med andra långivare och banker för att sedan ge ett betyg som även är baserat på vår långa kunskap om kostnader på lånemarknaden.

Betalning:

Här tittar vi på hur lång tid det går innan du får veta om en låneansökan blivit godkänd och hur lång tid det tar innan pengarna finns på ditt konto. Vi tittar även på responstider generellt och sätter ett samlat betyg för helhetsuppevelsen.

Extra förmåner:

Det kan skilja sig mellan olika långivare, men några erbjuder särskilda fördelar eller förmåner för dig som kund. Exempelvis kan det vara att första månaden är räntefri, att du närsomhelst kan återbetala hela beloppet utan extra avgifter eller att du slipper avgifter när du slår ihop lån.

Detta är såklart viktigt när du väljer långivare så därför sätter vi betyger efter vilka erbjudanden som långivarna erbjuder samt hur det kan påverka ditt beslut. Betyget sätts således efter antal extra förmåner som långivaren erbjuder samt vilken positiv inverkan de har.

Andreas Linde
Von
Andreas Linde
Andreas Linde ist CEO des Unternehmens Better Compared, welches er im Jahre 2014 mitbegründet hat. Um die Transparenz auf dem Kreditmarkt zu erhöhen, hat Andreas Linde ein tiefes Verständnis im Kredit- und Finanzmarkt gewonnen. Ein Verständnis, das Andreas nutzt, um Better Compared zu einem der besten Kreditvergleichsdienste auf dem Markt zu machen.
Better Compared > Über Better Compared > Hur betygsätter vi våra långivare?