Kommersiellt Meddelande

Vi på Better Compared har full förståelse för att det kan vara såväl tidskrävande som förvirrande och svårt att hitta rätt lån i dagens lånemarknad.

Därför är vår målsättning att göra lånemarknaden mer transparent och lättillgänglig för konsumenter som vill hitta det bästa lånet för just deras förutsättningar.

Och eftersom vi förespråkar öppenhet på lånemarknaden måste vi naturligtvis själva vara transparenta med hur vi arbetar som bolag.

Här kan du läsa om:

  • Vad vi på Better Compared gör, och hur vi hjälper konsumenter att hitta rätt lån
  • Hur Better Compared tjänar pengar när tjänsten är 100% gratis
  • Vad vårt ansvar på Better Compared’s är – och vad som inte är det

Vad är det vi på Better Compared gör?

Better Compared är en jämförelsetjänst där du kan jämföra olika finansiella lösningar för dig efter just dina förutsättningar. Vårt mål är att erbjuda de bästa finansiella produkterna till konsumenter globalt.

När du använder Better Compared får du en lista över möjliga låneerbjudanden. Samtliga lån som visas för dig följs av information om lägsta och högsta lånebelopp, löptid, ränta, beräknad utbetalningstid samt övriga kostnader som tillkommer.

Vi har dessutom lagt mycket tid på att granska de mest populära banker och lånegivare som finns på marknaden i Sverige och kan därför berätta om för- och nackdelar med de olika låneförslagen.

Better Compared’s gratis jämförelsetjänst gör det enkelt för dig att snabbt se och jämföra ett stort antal lån.

Hur tjänar Better Compared pengar egentligen?

Better Compared’s jämförelsetjänst är 100% gratis och icke-bindande. Det betyder att du inte betalar några som helst extra avgifter om du ansöker om ett lån via Better Compared.

Så med andra ord innebär det att det inte på något sätt är dyrare att ta ett lån via Better Compared jämfört med att ansöka direkt via långivaren.

Därför är det ganska naturligt att frågan om vad vi tjänar våra pengar på kommer fram. Vi på Better Compared samarbetar med några av de långivare som står med i förteckningen över långivare. Det betyder att vi tjänar pengar genom det som kallas affiliatemarknadsföring.

Vad är affiliate marknadsföring?

Affiliate marknadsföring är när en hemsida, eller blogg, (i detta fall Better Compared) får provision på att marknadsföra en produkt eller tjänst från någon annan (för oss innebär det alltså långivare). Om en kund utför den önskade handlingen, som till exempel att ansöka om ett lån via en av långivarna på Better Compareds lista, så betalar långivaren ut en provision till oss.

Det betyder att långivarna på vår lista betalar oss en hänvisningsavgift i utbyte mot att vi skickar in nya kunder till deras hemsida. Vi får alltså betalt om du skickar in en låneansökan efter att ha varit på vår hemsida och den blir godkänd.

Better Compared’s ansvar

Låneinformation på vår lista 

På Better Compared uppdaterar vi löpande vårt utbud av lån och de senaste villkoren. Vi uppdaterar kontinuerligt urvalet för att se till så vi har en inkluderande låneförteckning och uppdaterad information. Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i uppgifter om lån som långivare har ändrat utan att informera oss vilket innebär att det kan finnas olika uppgifter på vår hemsida och långivarens. Du bör alltid lita på informationen på långiarens hemsida i första hand, är du osäker ber vi dig kontakta långivaren.

Kontrakt och andra avtal

Better Compared är på inget sätt inblandade i kontraktet mellan långivare och låntagare. Better Compared är på inget sätt ansvariga för innehållet i avtalet eller eventuella överträdelser mot avtalets villkor, oavsett om de sker från låntagaren eller långivaren.. För mer information om Better Compared’s ställning vid eventuella konflikter mellan långivare och låntagare, läs avsnittet nedan.

Konflikter mellan långivare och låntagare

Better Compared är inte inblandade i avtalet som upprättas mellan låntagare och långivare, och kan därför inte hållas ansvarigt för eventuella konflikter som uppstår – oavsett om de är relaterade till lån eller ej. Om en kund har problem med en långivare skall alla klagomål och synpunkter om detta riktas till långivaren som är ensam ansvarig för att hantera kundens problem.

Ansvarsfullt lånande

Vi är starka förespråkare för ansvarsfullt lånande. Att säkerställa att våra kunder är informerade om ansvarsfullt lånande är ett av våra absolut största ansvarsområden. Men det är alltid kundens eget ansvar att säkerställa att den lånar pengar med ansvar. Ansvarigt lånande innebär inte att du inte kan få ett lån om du har låg inkomst, det betyder att du i alla fall skall ha god ordning på din ekonomi och ha råd att betala det nya lånet.

Hantering av personuppgifter

Hos Better Compared tar vi hanteringen av dina personuppgifter på stort allvar och kan intyga att du kan känna dig trygg med att vi följer gällande lagstiftning om personuppgifter. Better Compared samlar endast in relevanta och nödvändiga personuppgifter och endast för specifika ändamål. Det är enbart vi som har tillgång till våra kunders personuppgifter och vi delar aldrig med oss av dem till tredje part. Du kan läsa mer om hur vi säkerställer trygg och transparent behandling av personuppgifter i vår integritetspolicy.

Andreas Linde
Von
Andreas Linde
Andreas Linde ist CEO des Unternehmens Better Compared, welches er im Jahre 2014 mitbegründet hat. Um die Transparenz auf dem Kreditmarkt zu erhöhen, hat Andreas Linde ein tiefes Verständnis im Kredit- und Finanzmarkt gewonnen. Ein Verständnis, das Andreas nutzt, um Better Compared zu einem der besten Kreditvergleichsdienste auf dem Markt zu machen.
Better Compared > Über Better Compared > Kommersiellt Meddelande